Beste Mariëtte en familie

Ik verneem het droeve nieuws van het overlijden van Michiel.

Als de dag van gisteren herinner ik mij hoe hij bij Vredeseilanden kwam. Ik ontmoette hem voor het eerst in Gent, thuis bij Chris Cauwe. Hij bracht meteen een nieuwe dynamiek en veel ervaring in de nog prille organisatie, die nauwelijks projectervaring in het Zuiden had. Hij bracht nieuwe ideeen aan, maar stond ook open voor andere visies. Doorheen alle veranderingen die Vredeseilanden /Rikolto doormaakte, bleef Michiel trouw en geëngageerd meedenken en meewerken aan de organisatie . Hij was ook vooral bekommerd om de waarden van de organisatie, in lijn met de filosofie van Dominique Pire.
Hij was de verpersoonlijking van deze waarden.

Michiel was een warme en wijze mens. Ik herinner mij zijn blijheid en zijn lach. Ik zal deze mooie herinneringen aan hem koesteren.

Veel sterkte en hartelijke groet,

Fons Vaes
Nicole Speleers