Beste Mami, Pierre , Inge , Pascale , Kristof  en alle kapoentjes.

We bieden graag ons innig medeleven aan bij het heengaan van Papi.

Zo’n “ afscheid nemen is  het moeilijkste in het leven.

Je leert het nooit” , zei Toon Hermans.

Gelukkig was Papi een amaibel persoon  en is zijn leven geplaveid geweest met warme en mooie herinneringen. Hij was ook steeds te vinden voor een warme en aangename babbel ,vooral als het over onze gezamenlijke  kleinkinderen ging.  We zijn ook dankbaar dat we zijn gastvrijheid en hulpvaardigheid mochten ervaren .Met zijn gedrevenheid in het stamboomonderzoek bracht hij ons inzicht en overzicht met volle teugen .De informatie in zijn e-mailtjes ,welke hij ons “gazetje” noemde waren enorm boeiend en verrijkend. We zijn ontzettend blij dat we die prachtige , wijze man met heel wat talenten hebben leren kennen . Weliswaar zijn er geen worden voor die de pijn van dit verlies kunnen verzachten maar wel ruimte om het verdriet van jullie heel behoedzaam voor elkaar open te houden.

Want je kan wachtwoorden wissen, berichten wissen, spullen weggooien, foto’s vernietigen…maar de sporen die Papi in je hart achter liet “ die blijven”. Hij was een blije, intelligente ,optimistische echtgenoot, Papa en Papi. Hij  heeft de wereld verder -weg en dicht -bij een stukje beter gemaakt en ieder die het geluk gehad heeft hem te leren kennen zal hem missen en waarschijnlijk nooit vergeten!

We kunnen enkel naast je staan, met eerbied voor je groot verdriet.

Met al ons medeleven en met al onze vriendschap.

Dan is het goed dat je veel goede mensen ziet, ook al vinden zij de juiste woorden niet .

Maar we zullen met zachte vingers al wat voorbij is verpakken in de mooie gedachten van de vele herinneringen .

Veel sterkte nu en voor later.

Jozef en Rosette (Opa en Moemie)